thum
مرکز حیدر علی اف
thum-gogenham
موزه گوگنهام بیلبائو

موزه جدید نیویورک

|نمایاران | نخستین بانک تخصصی نمای ایران

“ساختمان مشبک نیمه شفافی که از انباشته شدن مکعب ها ، در حالی که در یک راستا نیستند به وجود آمده و ترکیبی پویا دارند.”

موزۀ جدید نیویورک در منطقۀ ” بو وری _ Bowery” که از نظر مکانی ، موقعیتی خاص دارد، واقع شده است . این منطقه فصل مشترک فرهنگ و نسل هنرمند است و مکانی برای تبادل نظر میان هنرمندانی است که دربارۀ فرهنگ در حال پیشرفت با یکدیگر تبادل نظر کنند.

|نمایاران | نخستین بانک تخصصی نمای ایران

|نمایاران | نخستین بانک تخصصی نمای ایران

این ساختمان چشمگیر و مهیج ، از شش مکعب که بر روی هم قرار گرفته اند و با پوششی از آلومینیوم انودایز شده ، بر حجم آن تأکید می کند ؛ همچنین این پوشش که مشبک است ، جلوه ای از تاریکی و روشنی را در نمای آن پدید می آورد.

|نمایاران | نخستین بانک تخصصی نمای ایران

|نمایاران | نخستین بانک تخصصی نمای ایران

 

|نمایاران | نخستین بانک تخصصی نمای ایران

|نمایاران | نخستین بانک تخصصی نمای ایران

 

با این پوشش پارچه مانند (Stretch Metal ) ساختمان که پنجره هایش را در پشت آن پنهان می کند ، به نظر می رسد که ساختمان یک ” کل ” منسجم است ، اما با جابه جایی مکعب ها بر روی هم از پایداری آن کاسته می شود و با بازی نور در طول روز پویایی خاصی پیدا می کند.

|نمایاران | نخستین بانک تخصصی نمای ایران

|نمایاران | نخستین بانک تخصصی نمای ایران

فرم متمایز این بنا نشأت گرفته از بلند پروازی در ایدۀ معماران آن و نیز در جواب به سایت و نیاز به ساخت ساختمانی باز است. طراحان برای ایجاد گالری های متنوع و انعطاف پذیر که کیفیت های فضایی مختلفی را در طبقات مختلف تداعی کنند به چنین کانسپتی رو آوردند.

|نمایاران | نخستین بانک تخصصی نمای ایران

|نمایاران | نخستین بانک تخصصی نمای ایران

|نمایاران | نخستین بانک تخصصی نمای ایران

|نمایاران | نخستین بانک تخصصی نمای ایران

 

برای رسیدن به این اهداف و نیز دوری از ساخت یک بنای یکپارچه ، بدون جریان هوا و تاریک ؛ گروه طراحی تصمیم به ساخت سری های مکعب ( ۶ مکعب ) گرفت . این مکعب ها در وهلۀ نخست بر اساس سازه ساختمان و سیرکولاسیون طراحی شدند و در وهلۀ بعد آنها را از پهلو به سمت شمال , شرق , جنوب و یا غرب جابه جا کردند.

” راه حل جابه جایی مکعب ها به طور ناگهانی و حسی بدست آمد. سپس از طریق آزمون و خطا و چیدمان های مختلف به ترکیبی ایده آل از مکعب ها دست یافتیم . و اکنون ما به یک ساختمانی دست یافتیم که با شهر رابطه برقرار کرده است و اجازه می دهد تا نور طبیعی به درون آن بیاید و بی نیاز از ستون ها است که فضاهای گالری ها را آزاد می کند و مهمتر از همۀ این ها بنا بر نظر مردم درون این بنا را به دنیای بیرون نیویورک است. ” SANAA

بازدید کنندگان به واسطۀ شیشۀ تمام عرضی ورودی آن که ارتفاعی حدود ۴٫۵ متر دارد ، جذب موزه می شوند. لابی موزه عنصر گذاری شده برای جدا شدن از دنیای پر رنگ و پر نوسان خیابان ” بو وری ” و رسیدن به فضایی روشن کمرنگ که با بتن خاکستری و کفی براق پوشیده شده است. “Marcia Tucker Hall” ، این فضای با شکوه اما خودمانی در برگیرنده فروشگاه موزۀ جدید است که با دیوارۀ مشبک فلزی خود ، کافه را به بازدیدکنندگان معرفی می کند.

فضای گالری ” جون و چارلز لازاروس ” با دیواری شیشه ای از سایر فضاها جدا می شود و به واسطۀ جابه جایی مکعب بالایش نور طبیعی را دریافت می کند.

پس از گذر از لابی بازدید کننده امکان انتخاب حرکت به سمت بالا و یا پایین ساختمان را دارد. سالن ۱۸۲ نفری تئاتر ” پیتر جی شارپ ” در بخش زیرین لابی قرار دارد که با ارتفاع دو طبقه ای خود برای نمایش پروژه های خاص کاربرد دارد. سایر گالری ها که در طبقات دوم، سوم و چهارم قرار دارند بدون ستون فضایی آزاد را به وجود آورده اند ، سازۀ این گالری ها متصل هستۀ مرکزی است. تمام گالری ها با استفاده از سیستم کنترل دریچه پنجره ها قابلیت کنترل میزان نور را درون فضا دارند.

” ما در گالری های این موزه با استفاده از نور طبیعی نقش گذر روز را در موزه وارد کردیم ؛ با این کار به بازدیدکننده این امکان داده می شود تا در ساعات مختلف مراجعه به موزه تجربه ای جدید از آن را کسب کند و یا در طول روز متوجه گذر زمان شود ؛ بدون آنکه تأثیری بر کیفیت اثر هنری نمایش داده شده بگذارد.

یک مسیر پله ای ۱۵ متری طبقۀ سوم و چهارم را به یکدیگر متصل می کند.

در طبقۀ هفتم فضای “Toby Devan Lewis Sky Room ” برای برنامه هاو رویدادهای ویژه در نظر گرفته شده است. پیرامون این فضا تراسی است که دیدی پانورامیک را برای بازدیدکنندگان بدون هیچ مزاحم بیرونی از شرق به سمت جنوب ، از شهر را فراهم می کند.

سرپرست این موزه ” لیزا فیلیپس ” می گوید :” سژیما و نیشیزاوا به طرحی ایده آل برای خانۀ هنر معاصر دست یافتند که مکان برای تبادل نظر و خلاقیت ، کنش ها ی اجتماعی و جرقه ای برای بینشی نوین و اطلاعات است. آنها با این فرم به درستی به احساس نسبت به حضور ارزشمند هنر در زندگی روزانۀ ما پاسخ دادند. حضور موزۀ جدید در خیابان بووری انرژی انجام کار های جدید هنری را بدون ترس و با ایجاد هیجان در ما متبلور خواهد کرد.”

|نمایاران | نخستین بانک تخصصی نمای ایران

|نمایاران | نخستین بانک تخصصی نمای ایران

|نمایاران | نخستین بانک تخصصی نمای ایران

|نمایاران | نخستین بانک تخصصی نمای ایران

|نمایاران | نخستین بانک تخصصی نمای ایران |نمایاران | نخستین بانک تخصصی نمای ایران

|نمایاران | نخستین بانک تخصصی نمای ایران

منبع:

art-architect [ dot ] persianblog [ dot ] ir

Print Friendly

شما چه نظری دارید؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *