شرکت طراحی و موسسه تحقیقاتی رت لب ( rat]lab] ) از راهکار جدید خود برای طراحی سیستم نمای الگوریتمی با استفاده از ساختار سلولی پرده برداری کرد. این نما می تواند خود را با شرایط محیطی مختلف تطابق دهد. برای نمایش چگونگی کار، تیم این شرکت، این نما را که از ۹۱۷ سلول غیر هم شکل که توسط ۵۳۹۲ سطح متفاوت تشکیل شده بودند بر ساختمانی در دهلی نو نصب کردند. نمونه اولیه در مقیاس بزرگ از این طراحی در نمایشگاه الاینس فقانسی دو دهلی(Alliance Francaise de Delhi) که در فوریه سال ۲۰۱۵ برگزار گردید، به نمایش گذاشته شد.
نمای این ساختمان از پوسته ی جدید شرکت رت لب، متشکل از اجزای شش ضلعی، بهره می برد. این اجزا توسط یک الگوریتم که چگالی و میزان جذب را تنظیم می کند، کنترل می شود. شش نقطه کاربردی به عنوان نقاط جذب در نظر گرفته شده اند. این نقاط، اولین پارامتری هستند که بر پیکربندی نما تاثیر می گذارند. تغییرات زاویه ای هر کدام از سلولها به پخش مجدد نور خورشید در سطح پوسته و همچنین قابلیت دید از فضای داخلی به خارج و بلعکس کمک می کند.
تیم طراحی این ساختار نما، توسط معمار و یکی از موسسان شرکت رت لب، سوشانت وِرما (Sushant Verma) رهبری می شود. تیم وی طی بررسی های خود بر میزان تابشهای خورشیدی این ساختمان به این نتیجه رسیدند که این نمای جدید نسبت به نمای قبلی، تابشهای خورشیدی را به صورت بهینه تر و قابل کنترل تر بر روی پوسته توزیع می کند. با استفاده از تکنیک نمونه سازی دیجیتال این تیم توانسته است پوسته ای با ۹۱۷ سلول متفاوت تولید کند.
منبع: www[dot]inhabitat[dot]com